Rólunk

 

Az Abigél Többcélú Intézmény 2013 óta hagyományteremtő céllal rendezi meg az Abigél Országos Minősítő Táncfesztivált. A verseny nagyságát jól tükrözi, hogy az elmúlt 4 évben folyamatosan nőtt a versenyzők létszáma, így 2017-ben már több mint 2000 táncos versenyzett a minősítésekért. Ez az év kiemelkedő a verseny életében, hiszen ekkor rendezték meg először a Téli Kupát, mely a hagyományos tavaszi versenyünk méltó párja lett.

A 2017-es évtől az országban csak nálunk 4 besorolás (A, B, C, D kategória) szerint 10 tánckategóriában nevezhetnek a versenyzők.

Versenyünk az elmúlt évek során nemzetközivé nőtte ki magát, mivel a szomszédos országokból is évről évre egyre több versenyző érkezik hozzánk.

A folyamatos fejlesztéseknek, és bővítéseknek köszönhetően versenyünk mára már Magyarország és a régiós országok egyik legnagyobb és legismertebb versenyévé nőtte ki magát.

Versenyünkön felmenő versenyrendszert alkalmazunk.
Besorolást tekintve A,B,C, és D kategóriában versenyezhetnek a táncosok.
A megszerezhető minősítések, Bronz, Ezüst, Arany, és Kiemelt Arany minősítés.

Azok a versenyzők akik Kiemelt Arany Minősítést érnek el, a következő évben már automatikusan eggyel magasabb kategóriába lépnek.

Nagy hangsúlyt helyezünk a zsűritagokra is. A szervezők által felkért Magyarországon, és külföldön is elismert szakemberek, táncpedagógusok, koreográfusok, táncművészek alkotják a zsűri tagjait.

A versenyzőket értékeli Lévai Anita Nívódíjas Néptáncpedagógus, “Aranygyöngyös” táncos. Ruczek Yvette, aki Fenyő Miklós táncosa, és egyik koreográfusa, a Magyar Látvány Táncsport Szövetség pontozója. Árendás Miklós, aki a Magyar Táncművészeti Főiskola Diplomás tanára, a Budapest Táncszínház művésze. Ifj. Gulya István “Mikey” Többszörös Magyar, Európa és Világbajnok Hip-Hop táncos, a Turay Ida színház táncosa.

A táncosok 4 kategóriában (szóló, duó/trió, csoport, formáció), 6 korcsoportban (mini, gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt, senior), 10 tánckategóriában (néptánc, társastánc, moderntánc, hip-hop, show-tánc, balett, mazsorett/twirling, hastánc, akrobatikus rocky, nyílt) mutathatják meg tehetségüket!